I Sverige snöar det året runt

C (en tjej i min biologi-klass) och jag diskuterar snö och kyla.

Jag: Alltså en del folk tror att i Sverige har vi isbjörnar på gatorna
C: Oh, really? Haha... (paus) Do you?
Jag: Eh, no-no. Men vi har vanliga björnar, och vargar... och älgar
C: Wow. har ni renar?
Jag: Ja, visst, det har vi. Vi har staket längst med vägarna så att vi inte ska köra på renarna och älgarna.
C: Cool. Men hur stor är en älg? Som en häst?
Jag: Njaa. Lite större
C: VA! Som en elefant??
Jag: Eh, inte riktigt
C: Oh

Igår på Costa

Jag: Gorgonzola sandwich, please
Tjejen i kassan: You want any hot drink to that?
Jag: No, thanks
Tjejen: Ok, here's a voucher for free coffe
Jag: Thanks.... (efter typ en minut:) eh, could I have this coffe now? Cappucino, please
Tjejen: Sure
Jag: Small, please
Tjejen: Eh, no-no. This voucher is for medium
Jag: Eh ok


Haha, hade väl varit skillnad om jag hade velat ha 'medium' kaffe men vouchern var för 'small'?

Never thought I would say this, but...

... något man saknar i England? Svensk skolmat. Faktiskt.

När jag står, eller sitter på en skitig stol, och äter min medhavda macka som blivit varm och äckelmjuk efter en hel dag i min väska, då saknar jag faktiskt den svenska skolmaten.

Gick och åt i kaffeterian en gång. Där fanns ett smaskigt urval. Yorkshire pudding, morötter som kokats i fem timmar och något som en gång antagligen varit köttgrytta. Till det pommes frites. Of course. Tjocka, fetdrypande pommes. Blä.

Åt några tuggor innan jag bestämde mig för att hugga in på efterrätten direkt istället. Ville vara lite nyttig så valde det enda nyttiga alternativet; yoghurt. Men när jag öppnade förpackningen verkade det vara något fel - den stank! Kollade bb - och hade den inte gått ut två månade innan? Så tog istället en chokladmuffins som inte direkt höll mig mätt till slutet av dagen.

I vanliga fall så äter man medhand mat. Eller så köper man på co-op. Många köper dock fish and chips utan fish (med massor av vinäger, uuucsh) eller en kaka på bageriet.

En vanlig lunch en vanlig dag. Själv äter jag macka med gurka de dagar jag går till lunchtid, börjar bli rätt trött på det dock. Som sagt. Saknar svensk skolmat.

Har nu bott i England i nästan 2 och ett halvt år.

I början när vi hade flyttat hit, å alla kom och hälsade på, så hade man världens lista med saker man ville ha, och varje gång man åkte hem (Sverige) packade man lätt så man kunde ha med massor saker hem (England).

Med tiden krympte listan, man lärde sig tycka om andra saker, man hittade liknande saker som faktiskt var lika bra (plus att Ikea är ovärderligt!).

Nuförtiden är det inte många saker jag verkligen saknar. Men visst saknar man stuff. Oboy är oersättligt. Pizzan här är inte alls lika god. osv.

Att det går så fort och vänja sig. Åt engelsk vaniljsås (custard) igår och jag måste säga att den var godare igår än den var några veckor efter att vi hade flyttat in! haha, weird.

I'm ill

Har varit sjuk hela veckan. Va bara i skolan i torsdags så har missat fyra dar. Inte bra. Har examer om tre och en halv vecka så fyra dagar är ganska mycket. Plus att jag varit allmänt seg idag och inte orkat plugga alls mycket. Men nu ska jag ge järnet i en månad o sen är det förhoppningsvis över! Vill inte bli underkänd igen.

Har tittat på the Hills idag. Imorn går säsongsavslutningen på DH (allra redan!)