22

Idag har jag jobbat 7 timmar på fritids, och imorgon ska jag jobba 4, sen har jag jullov, haha. Dock inte så tokigt jobb att pyssla julkort, spela spel och åka pulka.

Det är så vackert, men kallt, ute.

måndag, 19:39

Nu har jag kommit hem från jobbet. Direkt efter jobbet idag åkte jag in och köpte ett par varmare vinterstövlar, nu när jag har ett jobb där jag måste vara utomhus behövde jag verkligen ett par varmare. Hade en jättebra dag, både lärarna och barnen var jättetrevliga, så jag är nöjd att jag ska dit tre dagar till! Plus att jag fick nästan fördubblad arbetstid imorgon, så istället för 5 timmar ska jag jobba 8.

Har även läst ut en av mina nya böcker, Cecilia Ahern "the book of tomorrow", jättebra som vanligt, men hennes tidigare "the gift" var ännu bättre!

Måndag och snart julafton

Alla paket är köpta och inslagna. Kan inte påstå att vi köper så där överdrivet många paket i min familj, kvalité framför kvantitet är väl något av ett motto. Jag och min syrra köper presenter ihop till föräldrar och kusiner så vi ska ha råd med en finare sak, snarare än fem billiga. Själv har jag önskat mig en dammsugare, eller pengar (så jag själv kan köpa en dammsugare, haha).

Jag gillar inte den stressiga pressen att man måste köpa paket, måste måste måste. Är det inte roligare att köpa något när man hittar det, närsomhelst på året, istället för att slänga ut pengar på onödiga saker i sista sekunden? Julafton känns lite överskattat. Iallafall stress-present-delen. Men jag uppskattar mer och mer julbordet, Kalle-Anka tittandet och sedan på kvällen, ätandet av gröten. Just för att man får spendera en heldag med släkt och familj. Det är jul för mig.

Julklappar till mig själv

Har köpt lite julklappar till mig själv. Igår beställde jag från Amazon, Wuthering Heights och The Great Gatsby, och sedan för att balansera det hela; Eclipse på dvd, haha, nästan pinsamt hur mycket jag vill se den filmen.

Idag sprang jag in på stan och köpte en snygg kavaj till julafton, och ett par nya jeans. Men nu måste jag faktiskt spara min pengar så jag har råd med en tv till februari (och en lagbok till juridiktentan kanske inte vore helt fel).

Det börjar bli jul

1 december. 23 dagar till julafton. Nu är mammas hemmagjorda glögg färdig och adventsljusstakarna står framme i fönstren. Jag ska inte börja julpynta förns efter tentan - så det blir i helgen eller nästa vecka. Det är även dags att börja äta i chokladkalender då det är första december idag! (Systers kommentar igår: "Jag gillade chokladkalendrarna mycket bättre i England för där var det en extra dag.") Och julmusiken spelas på högsta volym. De köpta pepparkakorna är uppätna men ett pepparkaksbak med släkten är planerat. Nästan alla julklappar är inhandlade och inslagna. Det börjar bli jul.