mandy

En liten uppdatering

I lördags var vi och shoppade på Punes största shoppingmall, Amanora Town. En bra dag som började med brunch på café coffe day, en kycklingmacka och mocha blev det för min del (tredje kaffen i Indien, ja jag håller räkningen haha!).

Shoppingutbudet var ganska så bra minsann och vi åkte allihopa därifrån rätt så mycket fattigare än vi hade anlänt. Det blev både västerländska kläder och lite traditionella Indiska. På kvällen åkte vi till en mysig restaurang och åt sen kvällsmat, och sedan gick vi ut och dansade lite. Lördagen var en helt toppen dag!

På söndagen fick vi veta att hostelet inte tänkte göra någon mat (alla andra söndagar har vi varit iväg) så vi gick till more och köpte upp halva deras fruktavdelning och fick på så sätt ihop en härlig lunch.

Måndag och tisdag spenderades på foreign registration office där vi försökte registrera våra visum. Sent tisdag eftermiddag var vi klara med den skiten, finally!!

 
 
mycket större bilder blir det tyvärr inte... Imorn ska vi åka ut till landet, där ska det finnas tillgång till internet cafe. hoppas på snabbare internet (inte så troligt dock).
 
Snart ska vi fira Holi, the festival of colours då man firar ankomsten av våren och godhetens triumf över ondskan.
2013-03-17 Söndag

Vid lunchtid åkte vi in till Club Oasis, där vi hade varit å ätit kvällsmat på Bohemian för ett tag sedan, och då sett en pool. Så nu tänkte vi kolla om man fick låna den poolen. Mission failed insåg vi ganska snabbt, då poolen var jätteäcklig, och det kom fram en man och sa att poolen ej var ”swim ready”. Aja, upp med hakorna, vi åt lunch där istället, och det var lika gott igen! Vi passade även på att beställa efterrätt, och jag åt vaniljglass med chokladsås och drack andra cappuccinon på två veckor. Det enda kaffet jag druckit sen jag kom hit är en klunk av det hemska indiska kaffet (mest socker och mjölk plus jättesvagt kaffe) och nu två cappuccinos. Saknar svenskt kaffe!!!

 

 
 

 

När vi kom hem smet Tone och jag iväg till affären och försökte leta rätt på ingredienser till en ”svensk” jordgubbstårta. Eftersom vi inte visste om vi ska vara kvar här i stan på Johannas födelsedag tänkte vi att vi skulle passa på att fira henne iförväg, och Johanna hade nämnt att det hon skulle sakna mest med att inte kunna fira sin födelsedag i Sverige var att hon inte skulle få äta jordgubbstårta . Grädde hittade vi dock ingen, så det fick duga med vanilla icing. Till slut hade vi hittat sockerkaka, jordgubbssylt, icing och jordgubbat. Vi la ett lager med sockerkaka, sedan sylt, och ett lager sockerkaka igen. Över det hade vi icing och så dekorerade vi med jordgubbar. Riktigt fint blev det och det såg faktiskt ut som svenskt jordgubbstårta. Och Johanna blev överraskad. Och som pricken över i så smakade tårtan jättegott! Tror att alla åt flera portioner.