En liten uppdatering

I lördags var vi och shoppade på Punes största shoppingmall, Amanora Town. En bra dag som började med brunch på café coffe day, en kycklingmacka och mocha blev det för min del (tredje kaffen i Indien, ja jag håller räkningen haha!).

Shoppingutbudet var ganska så bra minsann och vi åkte allihopa därifrån rätt så mycket fattigare än vi hade anlänt. Det blev både västerländska kläder och lite traditionella Indiska. På kvällen åkte vi till en mysig restaurang och åt sen kvällsmat, och sedan gick vi ut och dansade lite. Lördagen var en helt toppen dag!

På söndagen fick vi veta att hostelet inte tänkte göra någon mat (alla andra söndagar har vi varit iväg) så vi gick till more och köpte upp halva deras fruktavdelning och fick på så sätt ihop en härlig lunch.

Måndag och tisdag spenderades på foreign registration office där vi försökte registrera våra visum. Sent tisdag eftermiddag var vi klara med den skiten, finally!!

 
 
mycket större bilder blir det tyvärr inte... Imorn ska vi åka ut till landet, där ska det finnas tillgång till internet cafe. hoppas på snabbare internet (inte så troligt dock).
 
Snart ska vi fira Holi, the festival of colours då man firar ankomsten av våren och godhetens triumf över ondskan.

2013-03-17 Söndag

Vid lunchtid åkte vi in till Club Oasis, där vi hade varit å ätit kvällsmat på Bohemian för ett tag sedan, och då sett en pool. Så nu tänkte vi kolla om man fick låna den poolen. Mission failed insåg vi ganska snabbt, då poolen var jätteäcklig, och det kom fram en man och sa att poolen ej var ”swim ready”. Aja, upp med hakorna, vi åt lunch där istället, och det var lika gott igen! Vi passade även på att beställa efterrätt, och jag åt vaniljglass med chokladsås och drack andra cappuccinon på två veckor. Det enda kaffet jag druckit sen jag kom hit är en klunk av det hemska indiska kaffet (mest socker och mjölk plus jättesvagt kaffe) och nu två cappuccinos. Saknar svenskt kaffe!!!

 

 
 

 

När vi kom hem smet Tone och jag iväg till affären och försökte leta rätt på ingredienser till en ”svensk” jordgubbstårta. Eftersom vi inte visste om vi ska vara kvar här i stan på Johannas födelsedag tänkte vi att vi skulle passa på att fira henne iförväg, och Johanna hade nämnt att det hon skulle sakna mest med att inte kunna fira sin födelsedag i Sverige var att hon inte skulle få äta jordgubbstårta . Grädde hittade vi dock ingen, så det fick duga med vanilla icing. Till slut hade vi hittat sockerkaka, jordgubbssylt, icing och jordgubbat. Vi la ett lager med sockerkaka, sedan sylt, och ett lager sockerkaka igen. Över det hade vi icing och så dekorerade vi med jordgubbar. Riktigt fint blev det och det såg faktiskt ut som svenskt jordgubbstårta. Och Johanna blev överraskad. Och som pricken över i så smakade tårtan jättegott! Tror att alla åt flera portioner. 

 

 

 

2013-03-16 Lördag

På lördagkvällen åkte vi in till Area 51, en klubb vi hade läst om i Erikas guidebok om matställen. Vi åkte rikshaw länge och väl, och när vi kom fram var vi mitt ute i ingenstans. När vi kom fram blev vi informerade om att det inte var öppet ännu, men det var lugnt med oss då vi hade planerat att äta kvällsmat först, vilket vi gjorde på restaurangen på området. En mysig restaurang med god mat. Jag åt potatis, och fick även smaka av Tones paneer. Vi beställde även in garlig & butter naans. Mums. Sedan gick vi till Area 51. Jättehäftig från utsidan då byggnaden såg ut som ett rymdskepp. Även insidan var dekorerad som ett rymdskepp.

 

 

2013-03-15 Fredag

På fredagen var det dags för Guidad tur. Kvart i åtta gick vår bil från campus som skulle ta oss in till busstationen. Tyvärr var Erika så förkyld att hon stannade hemma, men alla andra fem var med.

När vi satt oss på tour bussen insåg vi snabbt att guiden inte hade för avsikt att prata engelska. Alla andra på bussen var nämligen Indier från andra städer, så guiden pratade Hindi. Vid vårt första stopp vid ett museum så hade guiden dock insett att vi inte var så duktiga på Hindi, hehe, så han stannade med oss och sammanfattade lite snabbt om museumet på engelska. Sedan var han snäll och körde en kort sammanfattning på engelska till oss vid varje stopp vi gjorde.

På vår guidade tur besökte vi många museum och tempel, raskt tempo var det. Tio minuter på det stället, tjugo på nästa. Hurry hurry, ropade guiden och blåste i sin visselpipa om man råkade dröja lite för länge på nått ställe.

 
 
 
Vi besökte även Gandhi National Memorial, en jättevacker byggnad i en grön park (inte många grönområden här i Pune), och sedan även ett Zoo. Lunch åt vi på en lokal restaurang, maten den var lika god som gårdagen, men tempot var ungefär lite samma som resten av bussturen. Till maten drack vi thumbs up, som liknar coca-cola. På eftermiddagen följde fler tempel och museum. Vi besökte också en vacker japansk trädgård. Klockan fem var turen slut, och vi var med helt slut, så vi gick in på Kfc och beställde lite middag.