Första dagarna i Indien

I lördags natt åkte vi från Dubai till Pune. Vi mellanlandade i Chennai som var väldigt litet (eller flygplatsen var väldigt lite iallafall, vi hann ju inte se nått av själva staden). Sedan flög vi vidare till Pune. När vi hade landat i Pune passade vi på att växla våra pengar på flygplatsen, då vi inte hade fått växla till oss några rupees innan eftersom man inte får ta ut eller in rupees från Indien. Sedan tog vi en taxi till BAIF campus, där vi bor på deras hostel. Taxiresan kändes evighetslång efter knappt någon sömn, huvudvärk och kvävande solsken.

 

När vi kom fram till BAIF checkade vi in på vårat hostel, ett ganska simpelt rum, men med eget badrum iallafall. Sängarna är stenhårda (skojar inte när jag säger att man nästan likaväl kunnat sova på golvet...) och duschen består av en hink. Men vi har iallafall rinnande vatten, spolande toa, och bäst av allt... varmvatten! När vi hade kommit till vårat rum gick vi och la oss och sov ända till Erika och Tone anlände från Mumbai, där de varit i fyra dagar. Vi gick och åt mat i cafeterian, det var något slags starkt smaksatt ris och bröd som liknade tortilliabröd (har redan glömt bort namnet).

 

Efter middagen gick vi iväg för att köpa snacks. Vi valde att gå till vänster, och efter många skutt över många djupa hål mitt i trottoarerna (det fanns iallafall trottoarer!) så hittade vi en lite kioskaktig affär. Vi köpte vatten och lite snacks, allt som allt gick det på 159 rupees, vilket är si sådär 20 kronor, helt okej, haha. För att komma till denna affär var vi tvunga att gå över tre vägar, varav ena var en ganska stor väg. Indisk traffik alltså...!

 

Sedan tittade vi på film alla fyra, och sedan var det dags att sova. Alla var ganska trötta efter resorna.

 

 

Vårat hostel