Måndag, tisdag och onsdag

2013-03-04 Måndag
 
På måndagen vaknade vi vid åtta, och gick till cafeterian för frukost vid halv nio, då den skulle serveras mellan åtta och nio. Inte en enda människa var i cafeterian, så vi gick upp och la oss o sov. Ca tretti minuter senare gick vi och kollade igen, och då fick vi varsin rostad macka med ett tunt lager av sylt på. Sedan gick vi upp och la oss och sov lite till. Efter det var det dags att ha infomöte med våran kontaktperson här. Han berättade lite om hur upplägget såg ut, vi ska stanna här i Pune tills den 19e eller 20e då vi ska åka ut en månad och bo på landsbygden. Efter det ska vi vara två veckor till i Pune. Så vet ej hur mycket jag kommer kunna blogga här i Indien... vi kanske inte kommer ha internet överhuvudtaget. Men jag håller iallafall tummarna för varmvatten och liiite skönare sängar. Eftersom Victoria och Michaela inte skulle anlända förns på tisdagskvällen så fick vi måndagen och tisdagen på oss att göra lite vad vi kände för.
 
Lunch åt vi i cafeterian, och det var liknade mat som på söndagen, bara annorlunda slags sås, och vitt ris istället för smaksatt. Efter lunchen gick vi ut höger istället för vänster och då hittade vi en supermarket som låg två minuter bort - gött. Efter vi hade handlat några liter vatten och gått hem med detta tog vi två rikshaw till Fergenson College Road för lite shopping av traditionella indiska kläder. Vi var rätt trötta och hungriga allihopa men efter ett besök på kfc så var humöret på topp igen. Vi strosade runt lite bland affärerna och vi köpte alla varsin Kurti (ser ut ungefär som en tunika), och några av oss köpte harembyxor. Det började bli middagstid så vi tog två rikshaw till en restaurang som Erika hade hittat i sin guidebok. Dock så stannade min och Johannas chaufför och sa att han inte hittade. Nehepp, sa vi och hoppade in i en annan och åkte hem igen. Här måste man verkligen ha med en lapp på adressen och visa den typ tre gånger innan de hittar vägen. Det är också mer vanligt än inte att de stannar och frågar någon hur de ska köra. Det har även hänt att det hoppat in en person som visat hur man ska åka. Ja, ganska hjälpsamma är de ju iallafall här!
 
 Tone & Erika i rikshawn bredvid
 
Eftersom Tone och Erika hittat till restaurangen bestämde sig Johanna och jag att vi skulle städa vårat skitiga rum, så nu är det skinande rent. När de kom hem igen kollade vi på film och sedan gick vi och la oss och sov.
 
 
 
2013-03-05 Tisdag
 
Vi sov till 11-12 tiden, åt lite snacks till frukost och åt sedan lunch i cafeterian vid ett. Det var samma mat som på måndagen, dock andra såser till. Börjar se ett mönster här.. haha. Efter lunchen åkte vi in till Pune Central Mall, som var ett ganska litet shopping center. Vi åkte snabbt vidare till närmsta biograf, och mellanlande på mc donalds för en chicken burger (som det stod så fint på en skylt: ”we serve no beef, no pork here”), för att sedan se Jack the giantslayer, som var över förväntning. Efter bion tog vi rikshaws till le kebabiere i Koregaon park, det var dock stängt, så vi gick till andra sidan gatan där det låg en mysig restaurang, där vi valde att äta istället. Sedan for vi hem och sov.
 
 
 
2013-03-06 Onsdag
 
Vaknade vi halv nio, vid halv tio gick vi till ett introduktionsmöte om Indien och BAIF. Nu anlände Victoria och Michaela så hela gänget är här! Sedan var det dags för lunch. Det var – surprise – ris. Denna dag var riset dock fried, och det var ett annat slags bröd, supergott. Det som är så härligt här är att de står och bakar och steker brödet precis bredvid, och det är varmt när man får det, så färskare skulle det inte kunna vara. Helt toppen. Efter lunchen gick vi och köpte torkad frukt i kiosken, Mango och Amla. Har inte hunnit smaka ännu.
 
På eftermiddagen fick vi se lite mer vad de gör praktiskt, in the field. Bl.a. fick vi se spel så som memory och snakes and ladders om agriculture och rening av vatten, hur man gör om någon är uttorkad osv. Vid halv fem avslutade vi och fick ledigt för dagen. På kvällen åkte vi till en superfin restaurang, Bohemian, som låg i något fint område (kallat Oasis Premises), detta märkte vi när det var inhängat och vakter med vapen som släppte in oss.. Vi åt carmialized onions tarts och bell pepper bread till förrätt och sedan åt jag rödvinskyckling till huvudrätt. Så himla gott! På vägen hem såg vi flera fladdermöss – coolt.