this week so far

Monday Jobbade sen åkte jag och Nathalie in till våran nya favoritbio (den kostar bara 3 dollar! Alla andra kostar $10.50, så man kan gå på tre stycken filmer här till priset av en på en annan biograf, och man har pengar över! Helt super. Plus att om man går till downtown bion så kostar bussen $4 dollar tur och retur. Hahah så japp där är anledningen till att detta är nya favorit bion). Vi såg Edge of Darkness med Mel Gibson. Den var jättebra!

Tuesday Schemat blev ändrat då minstingen var sjuk. Så istället för att jobba 7:30-9:15 + 11:45-18:00, så jobbade jag 7:30-17:15. Sen blir det Costco med Nathalie.

Tre månader kvar in the USA

Om 12 dagar åker jag och Nathalie till L.A.! Det ska bli så kul! Vi har köpt ett kort som heter typ GO L.A., så får man massor gratis inträden.

I april och maj blir det till att spara pengar till den 13:e månaden. I april och maj ska jag även plugga amerikansk filmhistoria på lördagarna, med några andra svenska au pairer.

I juni blir det som sagt Hawaii förhoppningsvis. Håller på att spara just nu och letar efter hotell o flyg.

Sen är det hemresa till Sverige. Känns konstigt. Hallå var det inte typ igår jag kom hit?? Hahah

Fråga.

Hej!
Vill först och främst tacka för en bra och inspirerande blogg. Ska själv åka som au pair när jag tagit studenten (nästa sommar), längtar som en galning varje dag och vill bara börja med matchnings processen och ansökan, :D 
men lite frågor- hur lång tid tog det för dig innan du hittade din värdfamilj? Hur mycket pengar hade du med dig totalt? Hur firar man "passover" och vad är det? :)

ha det så bra och fortsätt skriv! kram / EmelieHej! Det tog ganska lång tid innan jag hittade min värdfamilj. Dels eftersom jag anmälde mig över ett år innan jag kunde åka, jag trodde nämligen att jag skulle åka sommaren 2008 men det blev inte så, så ett tag efter jag anmält mig flyttade jag fram datumet. Och det var innan jag hade blivit godkänd (agencyn i USA måste läsa igenom ens papper) och innan jag hade skickat in körkortskopia, så jag hann inte bli intervjuad av någon familj.

Efter jag hade skickat in körkortskopian och blivit godkänt gick det också ganska segt, men när jag hade kommit upp i två hundra timmar med barn under två år fick jag tre intervju request nästan samma vecka, så det kan vara värt att satsa på att ta hand om bebisar.

Jag tror att jag hade med tre hundra dollar eller liknande, men jag kommer inte ihåg faktiskt, det beror ju på ifall du vill shoppa i NYC.

Jag ska skriva ett litet inlägg om passover o lägga upp några bilder jag tog igår när vi firade det. (Update: Här hittar du inlägget.)

Nicole Richie at Nordstrom

Idag hade Nicole Richie signering för hennes klädkollektion Winter Kate på Nordstrom. Vi gick dit, men inte med några direkta förhoppningar om att se henne. Men såg henne gjorde vi. Vi fick också signerade foton på henne. Och det var kul att se en så stor kändis.

Inez och Nathalie i kön

Nicole påväg ner i rulltrappan

Kön till signeringen

Nicole Richie