2013-03-15 Fredag

På fredagen var det dags för Guidad tur. Kvart i åtta gick vår bil från campus som skulle ta oss in till busstationen. Tyvärr var Erika så förkyld att hon stannade hemma, men alla andra fem var med.

När vi satt oss på tour bussen insåg vi snabbt att guiden inte hade för avsikt att prata engelska. Alla andra på bussen var nämligen Indier från andra städer, så guiden pratade Hindi. Vid vårt första stopp vid ett museum så hade guiden dock insett att vi inte var så duktiga på Hindi, hehe, så han stannade med oss och sammanfattade lite snabbt om museumet på engelska. Sedan var han snäll och körde en kort sammanfattning på engelska till oss vid varje stopp vi gjorde.

På vår guidade tur besökte vi många museum och tempel, raskt tempo var det. Tio minuter på det stället, tjugo på nästa. Hurry hurry, ropade guiden och blåste i sin visselpipa om man råkade dröja lite för länge på nått ställe.

 
 
 
Vi besökte även Gandhi National Memorial, en jättevacker byggnad i en grön park (inte många grönområden här i Pune), och sedan även ett Zoo. Lunch åt vi på en lokal restaurang, maten den var lika god som gårdagen, men tempot var ungefär lite samma som resten av bussturen. Till maten drack vi thumbs up, som liknar coca-cola. På eftermiddagen följde fler tempel och museum. Vi besökte också en vacker japansk trädgård. Klockan fem var turen slut, och vi var med helt slut, så vi gick in på Kfc och beställde lite middag.